BIJELA KUGA

Najveća i najteža bolest današnjice!

Večeras!

25. 02. 2014.

u 20.55 h

na HRT1

Kao što znamo, u nas je na snazi takozvani Zakon o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece, donesen još u Saboru Socijalističke Republike Hrvatske, 21. travnja 1978. godine, dakle u vrijeme trajanja totalitarnog komunističkoga sustava protuhrvatske nenarodne tvorevine, bivše socijalističke Jugoslavije. 

(Dr. Ružica Ćavar)

http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=31101:uz-dan-ivota-2-veljae-2014-nevaei-antiivotni-zakoni-u-nas-na-snazi&catid=39:obitelj&Itemid=121

Bijela kuga – emisija nakon koje svaki od nas mora izabrati!

 

 

Pobačaj, abortus ili bijela kuga jedan je od najvećih problema suvremene ginekologije i društveni problem oko kojeg se spore konzervativne i liberalne društvene strukture.

Film prati ginekologa Dubravka Lepušića koji između ostalih operacija obavlja i abortuse i putuje po školama držeći predavanja o spolnosti kako bi što više mladih koristilo kontracepciju.

S druge strane, pater Marko Glogović žestoko se bori protiv abortusa tako da u Karlovcu i Sveticama drži kuće u koje sklanja djevojke koje se prisiljavalo na pobačaj, ali ih je on odgovorio ponudivši im smještaj. Pater Glogovoć je u suradnji s udrugom Gabrijel podigao i spomenik nerođenoj djeci na karlovačkom groblju.

 

 

Duboko podijeljenog stava oko zabrane ili legalizacije abortusa, film prikazuje ženske udruge koje se bore za ženska prava, udruge religijskog svjetonazora kao i osobna svjedočanstva djevojaka.