ANTENA ZADAR

OTVORENO PISMO ČLANOVIMA HDZ-A KOJI SU GLASOVALI PROTIV IK

“Svi koji ste glasali protiv ratifikacije,hoćete li ostati uz Krista, ili uz Plenkovića?”

U cijelosti prenosimo otvoreno pismo prof. dr. Ivan Poljaković upućeno svim članovima HDZ-a koji su glasovali protiv Istanbulske Konvencije.

Poštovani članovi HDZ-a koji ste stali uz svoj narod!

Vi koji ste glasovali protiv ratifikacije Istanbulske konvencije da bi ostali dosljedni i vjerodostojni, trebali bi napustiti HDZ, organizirati se u posebni klub i odmah srušiti Vladu. U isto vrijeme trebali bi se udružiti s Neovisnima za Hrvatsku (jer oni su jedini klub koji su glasovali protiv IK) te osnovati opće narodni politički pokret i početi se pripremati za izbore, koje bi u tome slučaju Predsjednica morala raspisati, osim ako HDZ ne bi ušao i u formalnu koaliciju s SDP-om. I u jednom i u drugom slučaju, na tim izborima, ili na onim kasnijim (ako HDZ uđe u formalnu koaliciju s SDP-om) HDZ će prijeći u trećorazrednu stranku, te će s vremenom postati beznačajan politički čimbenik. Sa ovim današnjim činom HDZ i ne zaslužuje drugo, nego da ode tamo gdje mu je i mjesto, u ropotarnicu povijesti.

Vi koji ste glasovali protiv ratifikacije IK svjesni ste što, ili da ne kažem tko, stoji iza toga. Ne radi se ovdje o nekom marginalnom političkom pitanju, već se radi o prijelomnom i povijesnom trenutku za hrvatski narod, koji je sa svim svojim konsekvencama dugoročno važniji čak i od domovinskog rata. Ako nakon ovog otvorenog neprijateljskog čina prema hrvatskom narodu i dalje ostanete u HDZ-u, pretvorit ćete svoj glas ”protiv” u običnu kamuflažu, baš kao što je i sama IK. Poslat ćete poruku narodu: znate ja sam bio protiv, ali HDZ je i dalje moje političko opredjeljenje, u njemu se ja politički mogu ostvariti, zato i dalje ostajem u Hrvatskoj Demonskoj Zajednici, glasujte opet za HDZ, da vas još jednom, po stoti put preveslamo žedne preko vode. Kažem ovdje po stoti put, zato što ovo nije prvi put da je HDZ prevario svoje birače, ali u to sada neću ulaziti jer duga je lista. Međutim, sada je prijeđena crvena crta, HDZ je prešao tu crtu i više mu nema povratka, samo je pitanje hoćete li i vi koji ste bili protiv IK ostati s onu stranu crte, ili ćete ostati uz narod.

Još važnije, hoćete li ostati uz Krista, ili uz Plenkovića. Da, otvoreno vam kažem, Plenković provodi namisli oca laži. Plenković je njegov namjesnik za Hrvatsku. Ulog je prevelik, jer radi se o životu i smrti, životu ili smrti vaše duše. Ako nakon ovoga ostanete u HDZ-u, zar niste onda i vi samo produžena ruka tog istog oca laži!? Dženderizam je najperfidniji, najpodmukliji i najopasniji totalitarizam u povijesti ljudskog roda, a Istanbulska konvencija daje zakonodavni okvir za njegovo propagiranje. Za IK su glasovali samo oni koji su vrlo naivni ili vrlo pokvareni. Ako mislite da nakon ovoga možete ostati u HDZ-u, ili nešto učiniti kako bi HDZ promijenili, onda ste i vi naivni, i ovo glasovanje protiv, neće umanjiti vašu naivnost.

Svojim biračima dugujete odlučan iskorak, hrabar potez, odvažan i dostojanstven čin. Ako se bojite da bi time izgubili neku svoju poziciju, ili privilegiju, sjetite se da se ovdje ne radi samo o političkom pitanju, već u prvom redu o pitanju vjere vaših otaca. Zar ćete moći mirne savjesti ići i dalje u crkvu i na pričest, lobirajući za HDZ? Zar niste onda isto licemjeri kao i sam premijer? Što ste vi onda drugačiji od onih koji su glasovali ”za”? Ako hoćete ostati vjerodostojni, ako hoćete zastupati one glasače koji su vas birali, ako hoćete radije umrijeti nego se Boga odreći, onda se ne bojte, onda učinite ono što je jedino ispravno. Postat ćete mali u Plenkovićevim očima, ali veliki u Božjim, zaključio je Poljaković za kraj.

izvor antenazadar