“…ti si uvijek isti – godinama tvojim nema kraja.”
(Psalam 102, 28)

Moj prijatelj, koji je u posljednje vrijeme prošao kroz mnoge poteškoće, je napisao: “Razmišljajući o prošla četiri semestra studentskog života, toliko se je stvari promijenilo… To je zastrašujuće, stvarno zastrašujuće. Ništa ne ostaje zauvijek.”

Uistinu, mnoge stvari se mogu dogoditi tijekom dvije godine – promjena karijere, novo prijateljstvo, bolest, smrt. Dobro ili loše, iskustvo koje mijenja život možda vreba baš iza ugla, čekajući trenutak kada će napasti. Mi jednostavno to ne znamo. Kakva li je onda samo utjeha znati da se naš ljubljeni nebeski Otac ne mijenja.

Psalmist kaže: “…ti si uvijek isti – godinama tvojim nema kraja.” (Psalam 102, 28).

Implikacija ove istine je neizmjerna. Ona znači je Bog zauvijek onaj koji nas ljubi, onaj koji je pravedan i mudar.

Bibličar Arthur W. Pink divno tvrdi: “Koji god da su bili Božji atributi prije nego što je svemir postao, oni su točno isti i danas, i takvi će zauvijek i ostati.”

U Novom zavjetu Jakov piše: “Svaki dobar dar, svaki savršen poklon odozgor je, silazi od Oca svjetlilâ u kome nema promjene ni sjene od mijene.” (Jakovljeva 1, 17)

U našim promjenjivim okolnostima mi možemo biti sigurni da će naš dobri Bog uvijek biti u skladu sa svojim karakterom.
On je izvor svega dobra i sve što On čini dobro je.

Može se činiti da ništa ne ne traje zauvijek ali naš će Bog ostati dosljedno dobar onima koji su njegovi.

Gospodine, Ti si onaj koji se nikada ne mijenja i tako si dobar prema nama. Umiri danas srca naša milošću svojom, i mirom svojim, koji dolaze samo od Tebe.

Onaj koji drži svemir na okupu ne će te napustiti.