Elvis Duspara

ZAMOLBA ZA FOTOGRAFIRANJE

(Uredu zagrebačkog nadbiskupa i Tiskovnom uredu Zagrebačke nadbiskupije)

Blagoslovljen Bog Izraelov!

Ja sam Elvis Duspara i užasnut sam činjenicom da je u Hrvatskoj dozvoljeno ubiti dijete tamo gdje bi ono trebalo biti najzaštićenije – u utrobi njegove majke. Srce mi plače zbog onih koje zbog Ovršnog zakona izbacuju iz jedinog doma na ulicu. Kako mi je stalo do obrane doma, tako smatram da je pozdrav “Za dom spremni” stari hrvatski pozdrav koji je ugrađen u gene svakoga Hrvata. Također sam protiv bilo kakve rodne ideologije, bilo kroz Zakon o diskriminaciji, bilo kroz predstojeću Istanbulsku konvenciju.

Vjerujem da je Bog Izraelov stvorio svijet u doslovnih šest dana prije nekih 6.000 godina. Vjerujem da je Bog načinio Adama petog dana stvaranja na svoju sliku. Vjerujem da je Gospodin Isus Krist, potomak Adama, a ne majmuna, i da nas je svojom smrću na križu pomirio s Ocem Nebeskim. Vjerujem da je Gospodin Isus Krist, nakon što nas je otkupio od grijeha, uskrsnuo od mrtvih i da sjedi zdesne Ocu.

S prijezirom odbacujem povijesno kritičku metodu i dokumentarnu hipotezu kao i majmunski nauk evoluciju.
Kako sam kršćanski fundamentalist, odnosno kako doslovno vjerujem svemu što piše u Svetom Pismu tako vjerujem da je Zemlja ravna, a da se iznad nas nalazi svod nebeski na kojem se nalazi Sunce, Mjesec i zvijezde.

Redovito se ispovijedam, a kako svaku nedjelju prisustvujem Svetoj Misnoj Žrtvi tako se redovito i pričešćujem.

Vjerujem da Bog postavlja i smjenjuje vladare, bilo crkvene, bilo svjetovne, a koji su preslika duhovnog stanja naroda. Kako se držim pravila “kakav narod, takva vlast” i kako nisam demokrat, tako niti ne izlazim na izbore. Priznajem da ne obavljam svoju građansku dužnost između ostaloga i zato što nisam građanin nego Hrvat kojemu je jedini kralj Isus Krist.

Ovim putem vas molim da mi izađete u susret te mi omogućite zajedničku fotografiju s uzoritim kardinalom Josipom Bozanićem. Naime, tu zajedničku fotografiju bih objavio na svome Facebook profilu isključivo s ciljem kako bi hrvatska javnost mogla vidjeti da uzoriti kardinal Josip Bozanić podržava moj rad.

Kako mi je stalo da fotografija bude kvalitetna, molim vas da mi javite vrijeme fotografiranja kako bih mogao osigurati vrhunskog fotografa.

Hvala vam unaprijed, a u ičekivanju vašeg cijenjenog odgovora ovaj upit ću objaviti na svome Facebook profilu kako bi se moji prijatelji mogli zajedno sa mnom radovati budućem fotografiranju, a možda potaknem neke od njih te i oni zatraže zajedničku fotografiju kao potporu njihovom radu.

Svako dobro,

Elvis Duspara, župljanin župe Svetog Ivana Nepomuka, Stupnik-Lučko
(preuzeto sa zida Elvisa Duspare)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

(oprema Zamolbe fotografijom nije njezin sastavni dio nego je moj dodatak)