U početku bijaše Riječ …. Sve postade po njoj. (Ivan 1,1,3)

Zašto je Isus došao na Zemlju prije nego što je izumljena fotografija i video? Zar nije mogao doprijeti do daleko više ljudi da su ga svi mogli vidjeti? Na koncu, slika vrijedi tisuću riječi, zar ne?!

„Ne,“ kaže Ravi Zacharias, koji tvrdi da riječ može biti vrijedna „tisuću slika“. Kao dokaz, on navodi veličanstvene riječi pjesnika Richarda Crashawa, „Svjesna voda ugleda svojeg Gospodara i pocrveni.“

Jednom običnom rečenicom, Crashow izvlači bit Isusovog prvog čuda (Ivan 2,1-11). Sama kreacija prepoznaje Isusa kao Stvoritelja. Ni jedan obični stolar nije mogao pretvoriti vodu u vino.

Drugom zgodom, kada je Krist umirio oluju riječima. »Utihni! Umukni!« njegovi će zapanjeni učenici zapitati, »Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju?« (Marko 4,39,41).

Kasnije, Isus govori Farizejima da ako učenici ne budu hvalili Boga »kamenje će vikati!« (Luka 19,40).

Čak i kamenje zna tko je On.

Ivan nam govori, „I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu.“ (Ivan 1,14). Temeljem tog svjedočkog iskustva Ivan također piše, „Što bijaše od početka, što smo čuli, što smo vidjeli očima svojim, što razmotrismo i ruke naše opipaše o Riječi, Životu – da, Život se očitova, i vidjeli smo i svjedočimo, i navješćujemo vam Život vječni, koji bijaše kod Oca i očitova se nama.“ (1 Ivan 1,1-2)

Poput Ivana i mi možemo koristiti svoje riječi kako bi predstavili Isusa drugima koga vjetar i more slušaju.

Isuse, priznajemo Te kao Stvoritelja koji poznaje i voli svoju kreaciju. Pa ipak Ti čekaš da mi pozovemo Tebe u svaki aspekt naših života. Oprosti nam za one dane kada smo te držali na sigurnoj udaljenosti. Danas mi biramo ući u rizik upoznati Tebe što potpunije.

Napisana Riječ otkriva nam Živu Riječ.