NOVA HRVATSKA SE SABRALA I ANDREJE PROČITALA

Jučer se dogodio potpuni preokret u hrvatskom političkom biću. Zapravo, on se već dugo događa zdravo rastući i dajući poruke i, polako ali sigurno, plodove. Ukratko ću analizirati proces sazrijavanja Nove Hrvatske. Međutim, ta Nova Hrvatska uvažava u cijelosti onu “Staru” u najširem smislu. Kada kažem “Staru” to je upravo ono što Andreja Hrvatska negira.

Ukratko ću obrazložiti što mislim pod Novom Hrvatskom.

To je Hrvatska koja se jučer snažna, jedinstvena, mlada, puna života i ljubavi, voljna na žrtvu i suočavanje sa svim onom što je u nama, iza nas i pred nama, očitovala. Ona se sastojala od muževa i žena, staraca i djece, mladića i djevojaka, sjevera i juga, istoka i zapada te naše voljene Hercegovine i Bosne, dijaspore i onih koji su između dijaspore i Domovine. Sve je jučer bilo tu. To je Hrvatska najviših intelektualaca koje imamo, seljaka, radnika, odvjetnika, sudaca, udruga, vojnika, policajaca, Crkve… To su muškarci koji su odlučni zaštititi svoje žene, kćeri, majke, sestre, prijateljice, kolegice s posla, a da im pri tome ne trebe ni Istanbul, ni Bruxells, ni Stasbour, ni UN. Tome su ih poučili njihovi očevi i majke te njihova vjerska zajednice. To su djevojke koje se žele udati i stvoriti snažnu obitelj, te mladići koji su voljni izvršiti svoje poslanje muževa, očeva, svećenika, branitelja čovječnosti i domovine. Ta Hrvatska se jučer predstavila sebi i svijetu. Negiranje te činjenice od strane trenutnih andreja je, dugoročno gledano, dobro za Hrvatsku. andreje su kao ovo proljeće koje, doduše kasni, no mi pouzdano znamo da će doći i nikakve andreje to ne mogu zaustaviti.

Što bi bila Stara Hrvatska?

Ona je naš korijen, nevidljiv, duboko ukorijenjen u našim pretcima, našoj kulturi, običajima i tradiciji, odnosno upravo onome što andreje, putem Istanbulske konvencije, Vijeća za suočavanje s prošlošću, Kurikularnom reformom, održavaanjem Ovršnog, pljačkaškog, zakona, gušenjem slobode informiranja, obmanama i lažima nastoje sasijeći. Ta Stara Hrvatska je kralj Tomislav, Hrvatsko srednjovjekovno kraljevstvo, naša mučna i teška povijest, naš Ivan Jurišić, Zrinski, Jelačić, Starčević, mučna i teška prva Jugoslavija, osnivanje države, njen gubitak, genocid koji smo prošli pod velikosrpsko-komunističkom diktaturom, nevjerojatna snaga u Domovinskom obrambenom i oslobodilačkom ratu, te mučno razdoblje prevaranata od 2000. do današnjeg dana. Stara Hrvatska je naša kultura, običaji, tradicija, vjernost Papi i Katoličkoj Crkvi po cijenu života. Stara Hrvatska je još nepročitana i nedovoljno istražena i naučena knjiga i lekcija. Nova Hrvatska ima zadatak sve dobro iz Stare proučiti, selektirati, dobro zadržati, a zlo odbaciti. Stara i Nova su jedo, nerazdvojno i trajno. One su naša velika ljubav i radost. I jadna i druga su u nama nedjeljive i često toliko izmiješane da ih ne možemo razlikovati, no morat ćemo ju našom ljubavlju, radom, intelektom, molitvom i žrtvom osloboditi, izliječiti i braniti.

Andreja Hrvatska je ona koja sada ima vlast. To je Vlada, predsjednica, terorističke udruge lažnog civilnog društva. To su oni koji misle da ne znamo čitati i pisati. To je Kusić i njegova obrana petokrake i Tita, a zabrana časnog pozdrava Domovini. To je slušanje naloga iz Bruxelssa. To je tzv. HRT sa svojima lažima, obmanama i ubijanju duše hrvatskog naroda. To su oni što ne znaju brojati, pa imaju priviđenja i brišu svoje nule. To su oni što ne znaju što se jučer, pred Cvjetnicu, dogodilo i što će im se dogoditi. To su oni koji su se “sami izopćili iz Katoličke Crkve”, a ja vjerujem da će tu potvrdu uskoro dobiti i pisanim putem. To su oni koji udovicama branitelja besramno kažu da nisu članovi obitelji svog poginulog muža. To je Hrvatska koja nas stavlja u okove beznađa, podjela, gubitka suverenosti i duše. To je umiruća Hrvatska. Toj hrvatskoj je došao smrtni čas. Pomozimo joj umrijeti!

Na kraju želim svakom reći da se ne uljulja. Slijede vremena i godine obnove. Slijedi raščišćavanje balvana i skidanje veriga. Slijedi ubrizgavanje nade u tkivo našeg voljenog i plemenitog narda. Slijedi proći škole koje su nam zabranjivali, napisati, proučiti i naučiti knjige koje trebaju biti napisane, pročitane i proučene, te zapamćene. Slijedi naučiti besposličare u udrugama da zarade kruh na teži način. Slijede kurikuli koji će uvažavati, a ne uništavati, kulturu, običaje i tradiciju. Slijedi povrat kostiju naših ratnika i civila iz jama i masovnih grobnica u Sloveniji. Pred nama je ogroman posao. Snažno trebamo Boga da nas nadahnjuje, da Ga poslušamo i slijedimo.

Mi smo se konačno sabrali te smo pročitali andreje!

U Zagrebu 25. ožujka 2018.

Mate Knezović