30 dana zahvalnosti

 

Jeste li spremi odvojiti određeno vrijeme svakog dana kako bi pokazali svoju zahvalnost onome koji vam je omogućio taj dan?

Što ako biste se sutra probudili sa samo onim stvarima za koje ste se danas Bogu zahvalili?

Bi li to promijenilo način na koji se danas molite?

Mislim da bi se većina nas suglasila da je život užurbaniji nego što je to ikada bio. Sa svom tom jurnjavom i bezbrojnim obvezama lako je gunđati i prigovarati. To bi nam lako mogla postati novo životno pravilo ukoliko ne bismo svesrdno nastojali živjeti srca zahvalnoga.

Narednih 30 dana razbijmo taj začarani krug i stavimo pred sebe izazov u kojem ćemo s namjerom odvojiti vrijeme u kojem ćemo pokazati zahvalnost za sve ono što je naš Otac učinio i što će učiniti u našim životima.

Umjesto da razmjenjujemo površne postove i tako umirujemo savjest, nastojmo činiti dobro oko sebe ali prije svega zahvalimo Bogu za život kojeg imamo.

Svakog dana moliti ćemo posebnu molitvu zahvalnosti. Nekih dana će biti također prigoda za pročitati određeni tekst ili pogledati kratki video zapis. Drugih dana biti ćete ohrabreni zabilježit svoje misli o određenoj zahvalnosti na koju treba odmah reagirati. Svakog dana imati ćete nekoliko stihova nad kojima bi trebali meditirati ili se pomoliti.

I što kažete?

Želite li popraviti svoj stav po pitanju zahvalnosti?

Jeste li spremni odvojiti vrijeme u svojem danu kako biste pokazali zahvalnost onome koji vam je omogućio taj dan?

Super!

I još nešto – podijelite ovo s onima koji su vam bitni u životu… s obitelji… prijateljima…

Počnimo!