www.quovadiscroatia.com USKRS 2015.

  

Uskrs, divan početak! Slavimo radosno ovaj dan, dajmo jedan drugome poljubac mira! Zovimo braćom i one koji nas mrze, ne samo prijatelje koji nam dobro čine i koji su za nas trpjeli! Oprostimo jedan drugome, u čast Uskrsnuća. Zaboravimo uvrede! (…)

Jučer sam bio razapet s Kristom, danas sam s njim uskrsnuo. Jučer sam bio s njim zakopan, danas se s njim dižem iz groba. Poklonimo, dakle, svoje najljepše darove Onome koji je za nas umro i uskrsnuo! Ne mislite da pri tom pomišljam na zlato, srebro, svilu, drago kamenje. Žalim ta jadna dobra zemlje, jer – čim se pojave – redovito dolaze u ruke razbojnika, robova ovog svijeta. Najdragocjeniji dar jesmo mi sami, naše osobe. Poklonimo mu to što smo oblikovali po uzoru na Nj. Budimo ponosni na svoju veličinu!

Počastimo naš uzor onim što je od Njega i poteklo. Jer mi moramo biti s Kristom, kao što je On s nama. Moramo postati “bogovi” za Nj, kao što je On za nas postao čovjekom. On je uzeo gore da bi nam dao bolje. Postao je siromah da bi nas obogatio siromaštvom. Preuzeo je ulogu roba da bi nam omogućio slobodu. Ponizio se da nas uzvisi. Prepustio se iskušenju da bi vidio kako mi trijumfiramo. Dao se prezreti kako bismo se mi ovjenčali slavom. Umro je da nas spasi! Uzašao je na Nebo da nas jednom tamo odvede. Nas… koji smo se stropoštali u grijeh!

Sv. Grgur Nazijanski

 

Povodom najvećeg kršćanskog blagdana čija su obilježja vjera u život, nada i svjetlo, želimo Vam da tu vjeru, nadu i svjetlo doživite u krugu svojih obitelji, prijatelja; svojih najdražih.

Sretan Vam i blagoslovljen Uskrs!

 

 

 https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nt-adJFJT_g

 

Victimae Paschali Laudes – Catholic Easter Hymns

 

Uskršnji hvalospjev Katoličke Crkve iz 11. stoljeća.

Uključen je u Rimski Misal Koncila u Trentu.